MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bewust en verantwoordelijk ondernemen staat bij Dolfsma Dakbedekkingen in hoog aanzien. Als leerwerkbedrijf nemen we onze verantwoordelijkheid voor de opleiding en begeleiding van jonge werkkrachten. Daarnaast verbinden we ons graag met de lokale samenleving door initiatieven vanuit de bevolking en het verenigingsleven te ondersteunen met de inzet van mensen en middelen.

Milieu

Dolfsma dakbedekkingen gaat verantwoord om met milieu. We werken met duurzame en uitstekend recyclebare materialen van innovatieve topmerken. Goed gemonteerd bieden deze een lange levensduur, waardoor de milieubelasting zo gering mogelijk is. Deze leveranciers voldoen aan de vereisten van het nationaal pakket Duurzaam Bouwen en beschikken over een BDA Rapport Milieuverklaring.

Verder biedt Dolfsma een verscheidenheid aan duurzame dakoplossingen zoals groendaken en zonnedaken. Wij adviseren onze klanten actief over duurzame financieringskansen, zoals de energie-investeringsaftrek en subsidies als MIA en FAMIL.

Verantwoorde bedrijfsvoering

Ook bij onze bedrijfsvoering houden we rekening met onze omgeving. We beschikken over een modern wagenpark, waarbij onze vrachtwagen met laadkraan is uitgerust met een duurzame euro-5 motor. Bij de dakmontage reduceren we de hoeveelheid afval en voeren deze af voor recycling. Daarbij voert Dolfsma het principe van scheiden aan de bron. We hebben een Wajonger in dienst genomen die al het afval nauwkeurig scheidt en selecteert.
Zo kunnen we al het plastic, metaal, hout, bitumen et cetera schoon aanleveren bij de afvalverwerking.