Duurzame daken

Steeds meer vastgoedeigenaren vinden investeringen in duurzaamheid en energieprestaties van hun dak van moreel en kostentechnisch belang. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie van bestaand vastgoed zijn er tal van mogelijkheden om de milieuvriendelijkheid van daken en gevels op te schalen.

U kunt kiezen voor innovatieve dakvarianten zoals witte daken, mossedum daken of daken met zonnepanelen.

Het witte dak

Aan te raden bij gebouwen met een lage dakisolatiewaarde. Met een wit dak heeft de zon minder invloed op het binnenklimaat. De airco hoeft dan minder hard te draaien.

Groendaken

Een groen- of tuindak zorgt voor CO2-reductie en ziet prachtig uit. Eerst leggen we een wortelvast folie op het dak, waarover vervolgens de ecologische (meestal mossedum-)laag komt. Ook intensieve begroeiing, zoals bomen en struiken is toepasbaar op een groendak. Dit vergt echter een andere onderlaag dan een mossedumdak. Groendaken zijn er in alle soorten en maten en geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen: van woning tot parkeerdek.

Het zonnepanelendak

Zonnecollectoren kunnen op vrijwel elk dak worden gemonteerd. Het vergt echter vakkundige montage en waterbestendige afdichting. Via Dakmerk is een Dolfsmadak met zonnecollectoren verzekerd tegen waterlekkage.

Isolatie

Dak- en gevelbekleding spelen een cruciale rol bij klimaatbeheersing. Goede dakisolatie, passend bij het gebruik van uw panden, is daarom wenselijk. Dolfsma biedt een grote verscheidenheid aan isolatie-opties. In overleg met u kunnen wij een passende isolatievorm aanbieden. Tevens adviseren wij over financieringskansen, zoals de energie-investeringsaftrek en subsidies als MIA/VAMIL.


Vraag een offerte aan.